Wij werken met een nieuwe voedingsapp die echt al het werk voor je doet!

Get Fit Girl is een makkelijke manier om af te vallen, aan te komen of gezonder te gaan eten zonder dat je je huidige voedingspatroon volledig hoeft om te gooien! Je persoonlijke weekmenu wordt automatisch klaargezet en daarbij wordt volledig rekening gehouden met jouw doelstelling en voorkeuren. Daarnaast vind je in de app honderden recepten en kun je eenvoudig je boodschappen plannen met het in-app boodschappenlijstje, of zelfs direct laten thuisbezorgen!

Wil jij nu écht aan je doelstelling werken? Neem contact op voor meer informatie en start vandaag nog!

contact

Je gaat vanaf heden ook trainingsschema’s kunnen vinden in de app. Deze kan je zelf maken en inplannen. Wij hebben meer dan 400 oefeningen in de app staan dus je variatie kan oneindig zijn. Daarnaast kan je je favoriete workout volgen via de app of deze streamen naar je tv. Er zit een module in voor je mindset en ook meditaties kan je doen via de app. Zo is de app nog completer dan je al gewend bent van ons.

Je kan je stappen gaan bijhouden en ook het drinken is vanaf nu te monitoren. Zo ben je altijd up -to- date en zijn al je gegevens compleet en bij elkaar.

Energiebalans, balans, balans, balans!

We beginnen met de energiebalans. Eet niet meer dan je nodig hebt en je blijft op gewicht. Zo simpel is het. Dit heet energiebalans. Maar hoe houd je dit evenwicht in stand? Eten en drinken geeft je de energie die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren en te bewegen. Je blijft op gewicht als er balans is tussen de hoeveelheid energie uit je eten en drinken en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt.

Kort gezegd: wat je eet, moet je ook verbranden. Of je in energiebalans bent, heb je grotendeels zelf in de hand. Je bepaalt immers zelf hoeveel je eet en hoe actief je bent. Als je niet zo actief bent, gebruik je minder energie dan wanneer je wel actief bent. Heb je een zittend beroep, dan zal dit minder zijn dan bijvoorbeeld de energie die een topsporter nodig heeft. De hoeveelheid energie die iemand verbruikt is ook afhankelijk van geslacht, lengte, leeftijd en gewicht. Met deze gegevens kan de individuele energiebehoefte worden berekend. Hoe werkt die energiebalans dan precies? Vergelijk je lichaam maar met een batterij. De batterij laadt op door voeding en loopt weer leeg als je die energie gebruikt. Wie veel in beweging is, verbruikt veel energie. Maar eet je meer dan je verbruikt, dan slaat je lichaam de niet-gebruikte energie op, in de vorm van vet. Je wordt dikker. Eet je minder dan je verbruikt, dan val je af. Natuurlijk is dat niet alles. Het is ook erg belangrijk hoe je de energie die je binnenkrijgt invult. Op basis van je energiebehoefte wordt je voedingsschema opgesteld. Deze is dus persoonlijk. Als jouw doel afvallen is, wordt er een klein energietekort gecreëerd in je calorie-inname per dag. Als jouw doel aankomen is, wordt er een klein energieoverschot gecreëerd in je calorie-inname per dag. Zo kun je op een goede en gecontroleerde manier je doelstelling bereiken.

Het GFG team
Wij van Get Fit Girl zijn van mening dat afvallen moet gaan op de manier die bij jou past.

Wij delen recepten die zelfs je kinderen en je partner nieuwsgierig maken naar meer. Je gaat ernaar uitkijken om elke maaltijd klaar te maken en op te eten.

lid worden

Calorieën, vetten, koolhydraten, eiwitten, wat moet ik ermee?

Een calorie is niet meer dan een eenheid voor het aangeven van energie (kcal. staat voor kilocalorie). Je lichaam heeft energie nodig om warm te blijven, te kunnen bewegen, te kunnen ademen en al je vitale organen te laten werken. De hoeveelheid die je lichaam nodig heeft is verschillend per persoon en afhankelijk van veel factoren zoals hierboven beschreven.

De voedingsstoffen in je voeding worden globaal verdeeld in twee groepen: de macronutriënten en micronutriënten (vitamines, mineralen en spoorelementen). Voor gewichtsverandering richten we ons op de macronutriënten, wat de stoffen zijn die calorieën (energie) geven aan je voeding. Bij het gezonder eten, ligt de focus meer op de micronutriënten. Er zijn drie macronutriënten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze macronutriënten leveren calorieën maar dit is per macronutriënt verschillend.

koolhydraten

1 gram koolhydraten levert

4 kcal

eiwit

1 gram eiwit levert

4 kcal

vet

1 gram vet levert

9 kcal

Eigenlijk is er nog een vierde: namelijk alcohol: 1 gram alcohol levert 7 kcal. Behalve een hele gezellige avond, is het verder nergens goed voor! Dus laat je je regelmatig gaan, dan is dit je eerste punt waar winst te behalen valt. Alcohol bevat bijna twee keer zoveel calorieën als suiker!

Voedingsvoorkeuren

Het uitluiten van bepaalde voeding is niet nodig, mits je hier zelf een voorkeur voor hebt.