Quinty
Management assistent

Wat is het belangrijkste in je leven? Familie, carrière, vrienden of je eigen gezondheid? De management assistent van Get Fit Girl kiest haar gezondheid. “Je eigen gezondheid heeft impact op alle andere dingen in het leven. Zit dat niet goed? Dan merk je dit in je relaties of carrière.” Quinty hecht grote waarde aan haar gezondheid. Ze kijkt hierin vooral wat past bij haar leven en wat goed voelt.

Managementassistent van Get Fit Girl

Quinty (25 jaar) woont nu in Amsterdam. De dierenliefhebster komt uit een fijn gezin met 2 zusjes en een hond. Ze houdt ervan om buiten te zijn, is dol op reizen en altijd in voor een nieuw avontuur.

Zo gaat ze van een afgeronde kappersopleiding en het opzeggen van haar baan als kapster, naar Mallorca om 7 maanden te gaan werken in een animatieteam. Terug in Nederland gaat ze in de sales werken. Het avontuur begint weer te kriebelen. Quinty pakt haar koffers en vertrekt naar Australië en Azië. Deze reis laat haar tot de kern komen.

Ze verlaat haar veilige omgeving en komt daardoor meer tot zichzelf. De focus op duurzaamheid en haar eigen gezondheid groeit. Ze verdiept zich in wetenschappelijke studies over water en hecht waarde aan gezondheid op alle vlakken. Op deze manier geeft ze zichzelf alle ervaringen van het leven. Zonder dat ze tegengehouden wordt door gezondheid.

 

Werken bij Get Fit Girl

Nu werkt ze met plezier voor Get Fit Girl als management assistent. 24 uur per week heeft ze contact met leden, beantwoordt ze vragen en pakt ze de planning op in het team. De resultaten die leden delen in de community inspireren haar. Net als de werkwijze: niks moet, alles mag. “Het is een fijne en warme groep. We zijn allemaal hetzelfde, je mag zijn wie je wil zijn en dat voelt vertrouwd.”

Ze ziet dat het team ontploft van kennis over gezondheid en voeding en daar leert ze een hoop van.

Het werk bij Get Fit Girl maakt haar blij omdat ze leden kan motiveren en ondersteunen in het maken van een verandering voor het leven. Zelf heeft ze de waarde van een gezonde leefstijl ervaren en kan dit in haar werk delen met anderen.

 

Naast zuurstof is water het belangrijkste

Water is gewoon water. Nee. Water spoelt je lichaam schoon. Quinty is vanuit interesse wetenschappelijke studies gaan lezen over water. “Water is naast zuurstof het belangrijkste wat je lichaam nodig heeft.”

Water:

brengt de mineralen en vitamines naar je cellen;
spoelt alle gifstoffen weg;
helpt je met het afvalproces.

Als je niet genoeg water drinkt gaan gifstoffen die je lichaam binnenkomen zich opslaan in de vetcellen, als bescherming van je organen. Zo bouw je extra vetweefsel op. Als je genoeg drinkt, spoelt het water deze weg. Daarnaast versnelt water de stofwisseling waardoor je dagelijks meer calorieën verbrandt. Daarom helpt water drinken bij het afvalproces.

“Het eerste wat je goed is om te doen: 2 of 3 glazen water drinken als je wakker wordt.” ‘s Nachts is je lichaam hard aan het werk. Je verliest op verschillende manieren vocht, ook als je slaapt. Dus je wordt bijna uitgedroogd wakker. Direct water drinken heeft dan alleen maar positieve effecten.

“Kies een liter waterfles. Je hoeft deze maar 2 keer te vullen en dan zit je al goed. Dit is laagdrempeliger en makkelijker dan glazen water of een fles van 0,5 liter.”

Een belangrijke reminder voor jou: als je denkt aan water, dan heeft je lichaam het nodig. Quinty roept lachend: “JUST DO IT.”

 

Bewustwording zorgt voor succes

Veranderen is altijd lastig. Je valt terug in patronen of voelt geen motivatie meer om door te gaan. De eerste stap van een duurzame verandering is het belangrijkste: bewustwording.

Stel jezelf deze vragen, voordat je met een verandering aan de slag gaat:

  • Waarom voel ik dit?
  • Wat zijn mijn reacties?
  • Waarom heb ik bepaalde eetpatronen?
  • Wat zijn mijn beweegredenen?
  • Wie wil ik zijn?

En dan niet met een veroordelende blik naar jezelf kijken, wel met interesse. Quinty stelt een sterke vraag: “Zou je ook zo tegen een vriendin praten zoals je tegen jezelf praat?” Wees niet gemeen tegen jezelf als je in de spiegel kijkt. Wees lief, oprecht geïnteresseerd en leer daarvan.

Ben je bewust? Weet je waarom je iets wil?

  • Ga het visualiseren. Hoe voelt het als je bent zoals je wil worden? Dit gevoel gaat je motiveren.
  • Schrijf op waarom je iets wil veranderen. Hoe omschrijf je je doel en waarom is dat je doel?

“De verandering wordt op deze manier haalbaar en realistisch. En vergeet niet: negatieve gedachten horen erbij. Onthoud dat deze komen en gaan.”

Bewustwording stopt niet bij jezelf. Zie jij welke invloed jouw omgeving op je heeft? Als bijvoorbeeld je partner niet achter jouw proces staat, wordt het ontzettend lastig om door te zetten. Begrijpen je vrienden waar je mee bezig bent?

Bedenk goed welke impact jouw omgeving heeft. Deel als het nodig is jouw proces. Dat helpt je standvastig te blijven in jouw doel.

 

Maak het jezelf makkelijk

Quinty ervaart zelf dat het opleggen van regels geen positief effect heeft op je leefstijl. Ze heeft ooit de keuze gemaakt om van vegetarisch naar vegan te gaan. Tot ze voelt dat ze niet geniet van het eten. Het past niet bij haar en ze voelt zich schuldig als ze wel een keer kwark eet. Hup, terug naar vegetarisch eten, want daar voelt ze zich wel goed bij.

“De schuldgevoelens verdwijnen als je aan een leefstijl bouwt, op een manier die jij fijn vindt.”

Sapjes, diëten en dan snel gewicht verliezen is fijn voor het moment zelf. Maar je verliest bakken met energie als je dit doet. En vraag jezelf dan af: past dit echt bij me voor de rest van mijn leven?

En hoe fijn is het als je echt iets behaald (inclusief de hobbels en bobbels) en niet alleen bouwt aan je leefstijl maar dus ook aan zelfvertrouwen en respect?

 

Leefstijl van Quinty

“Fruit!”: roept Quinty blij. “Ik hou van fruit en dat is het eerste wat ik op een dag eet.” Naast genoeg water drinken is fruit haar favoriete eten van de dag. Vegetarisch eten is voor haar een leefstijl geworden. Als dierenliefhebster voelt ze zich hier prettig bij en houdt ze dit makkelijk vol.

“Als ik weer terugkom op de bewustwording.. ik ben me zelfs bewust van de indeling in de supermarkt. Ik loop bewust een aantal paden niet in, zodat ik geen verleiding voel. Gelukkig hou ik niet van snoep en koek, maar ook ik heb momenten dat ik chocolade eet. En toch weet ik dat ik het lekkerste in mijn vel zit als ik gezond eet.” Ze ziet nu de waarde van een gezonde leefstijl, dus is het niet moeilijk meer om dit vol te houden.

Ze is bekend met een gezonde leefstijl omdat ze dit van huis uit meegekregen heeft. Als klein meisje was ze professioneel turnster en traint ze 12 uur per week. Op de Nederlandse Kampioenschappen laat ze haar talent zien. De liefde voor sport is vroeg gaan groeien.

Een blessure komt om de hoek kijken dus Quinty leeft zich nu al jaren uit in de gym, 4 keer per week. “Ik heb nooit meer zo’n leuke sport gevonden als turnen maar in de sportschool voelt het als een fijne therapie. Lekker om mijn hoofd leeg te maken en niet met mijn telefoon bezig te zijn. Ik train niet alleen fysiek maar ook mijn hoofd. Als je denkt dat je niet meer kunt, is dat het moment waar je kan groeien. Stop je op zo’n moment? Dan blijf je in je comfortzone. Ga je door? Dan wordt je comfortzone groter.”

 

Belangrijkst tips van Quinty:

Meditatie voor bewustwording

“Zelf zie ik meditatie als een fijne tool om bewust te worden van mezelf en gedachten. Niet alle gedachten die een mens heeft, zijn waarheid.” Quinty probeert dit dagelijks te doen en vooral in onrustige perioden.

Wees lief voor jezelf

Verwijt jezelf niks. “Be like a friend for yourself”: vertelt Quinty. Neem kleine stapjes om jezelf te leren kennen. Want de kleine aanpassingen maken grote veranderingen.