Fay
Voedingsexpert

Fay (28) is een enthousiaste voedingsexpert met een grote glimlach én hart voor de mens, een wandelend receptenboek: “Geef mij 5 ingrediënten en ik schud ongetwijfeld een lekkere verantwoorde maaltijd voor jou uit m’n mouw.”

Ik werk, naast mijn werkzaamheden voor Get fit Girl, als ‘orthomoleculair’ diëtist overal ter wereld! Dit is ontstaan omdat ik na mijn opleiding Voeding & Diëtetiek naar het buitenland ben vertrokken en aldaar als stewardess heb gewerkt. Ik heb een voorliefde voor de Spaanse taal en het liefst breng ik gemiddeld zo’n 4-5 maanden per jaar door in het buitenland. Ik ben gek op het maken van lange hikes, lezen, koken, yoga, sporten, muziek maken, de zee en reizen. Het allerbelangrijkste is voor mij om iets te doen waar je je gelukkig bij voelt, op deze wijze zorg je dat je geen energielek creëert op het gebied van werk, ook dit speelt een belangrijke rol in het behouden van een optimale gezondheid!

 

Achtergrond info

Ik ben in 2018 afgestudeerd als diëtist en sinds kort ook als orthomoleculair epigenetischtherapeut. Ik werk vanuit de basis van de orthomoleculaire therapie, met een brede holistische kijk op het menselijk lichaam. Het wil zeggen dat ik probeer om de oorzaak van een ‘probleem’ te achterhalen in plaats van het symptoom te bestrijden. Als iemand mij vraagt hoe het kan dat hij/zij maar geen gewicht verliest, ondanks alles te hebben geprobeerd, dan gaat mijn radar draaien: “Er moet op zo’n moment meer aan de hand zijn”, het goed in elkaar leggen van de puzzelstukjes en daarmee de oorzaak van het probleem achterhalen geeft mij veel energie. Naast deze manier van werken ben ik mij er tegelijkertijd ook van bewust dat een orthomoleculair voedingspatroon niet voor iedereen is weggelegd. Het is voor mij veel belangrijker om te luisteren naar jou. “Waar heb jij behoefte aan?, hoe kunnen wij jouw doelen bereiken? En waar loop je tegenaan in jouw proces naar een betere gezondheid of in de strijd tegen de kilo’s?” Ik kijk, met de huidige kennis die ik heb, naar hoe we dat op zo’n gezond mogelijke manier voor elkaar kunnen krijgen.” Bij Get fit Girl sta ik in contact met de leden en voorzie ik hen van de nodige adviezen tijdens de strijd tegen het gewicht, dit doe ik vol passie en met veel plezier.


Leefstijl van Fay

Gezonder dan gezond, dat is mijn eigen leefstijl. Ik haal mijn 8.000 stappen iedere dag ruim en ik breng graag uren door in de keuken om mijn weekmenu voor te bereiden. Ik maak bijvoorbeeld mijn eigen pesto, hummus of notenpasta. Waarom? Omdat ik daar energie van krijg en omdat ik mij lekkerder voel bij het gebruiken van verse ingrediënten! Een echte voedingsfreak mag je mij wel noemen! Ik probeer gunstige combinaties te maken om mijn bloedsuiker in balans te houden en weet hoe ik hormoon proof” kan eten.  Als iemand aan mij vraagt of dan ook wel eens ‘cheat’ dan durf ik te zeggen dat dat héél weinig voor komt. Voor mij is iets lekkers namelijk geen stuk chocolade, koek of snoep. Ik ben sinds jaren creatief met voeding bezig: Ik maak m’n eigen ijsjes, bananencake, chocolade mousse en vele andere lekkernijen op een meer verantwoorde manier.

Sinds een aantal jaar probeer ik mijn geraffineerde suikerinname tot een minimum te beperken en alles wat ik kant-en-klaar koop vind ik tegenwoordig ook veel te zoet. Ook hier begrijp ik weer dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar het voordeel is wel dat ik veel tips en tricks weg kan geven op dit gebied mocht je hier voor open staan“Kleine veranderingen maken soms een groot verschil!”

Bij mij kan je vooral terecht voor vragen over de werking van het menselijk lichaam. “We kunnen natuurlijk wel netjes een nieuwe leefstijl aanmeten door onze kilocalorieën te beperken, maar hoe worden deze voedingsmiddelen eigenlijk verwerkt in ons lichaam?” “En wat als het mis gaat in het lichaam?, wat als er klachten ontstaan? Wat kan ik dan het beste doen?” De laatste jaren heb ik mijzelf een leefstijl aangemeten waarbij ik mij fit voel. Dit is dan ook een van mijn belangrijkste tips die ik mee wil geven: “Probeer de connectie met je lichaam aan te gaan, voelt het voedingspatroon dat jij volgt goed voor jou?, heb je voldoende energie en heb je geen klachten? zit jij lekker in je vel?, dan zit je vast op de goede weg!” Ik zie jullie graag terug in de chat! Liefs.