Wendy
Eigenaresse

is ondernemend, enthousiast, creatief en wil haar eigen ideeën uitvoeren. “Ik heb nooit voor een baas gewerkt.” Ze weet snel waar haar passie ligt op dat moment: kinderen en ondernemen. Daarom begint ze na haar studie als freelance gastouder. Toch kriebelt het zelfstandig ondernemen nog steeds. In 2006 komt ‘Fashion Kids’ met een knaller van de grond, want het is direct een succes.

Niet bezig met wegen, wat voor eten je lichaam binnenkrijgt en al helemaal niet bezig met sporten. Na de eerste zwangerschap is Wendy 20 kilo aangekomen maar had altijd mooie kleding aan. “Het was dan wel goed en was niet te streng voor mezelf.” De maat was vol. “Hier moet verandering in komen.”

Via via komen Frederique en Wendy met elkaar in contact. In november 2020 vraagt ze Frederique om haar kennis en ervaring als voedingscoach te delen en te helpen met afvallen. Een half jaar later krijgt Frederique een inkomende oproep: “Frederique, dit werkt! Het is fantastisch.” She did it: Wendy is 25 kilo afgevallen. Ze heeft niet opgegeven en is doorgegaan tot 40 kilo. Ze voelt zich mooi, energiek en is blij met deze gezonde leefstijl.

Je valt af door te wandelen: zet 8000 stappen per dag

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. “Alles lopend doen. Naar de opvang en de supermarkt voor kleine boodschappen.’ Dat is de sleutel volgens Wendy. “Tijdens het afvallen, wilde ik deze stappen halen omdat ik dan resultaat ging zien.” Met af en toe een groepsles tussendoor of een uur zwemmen kun je de beweging afwisselen. “Doe vooral wat goed voelt.”

Wendy heeft een perfect voorbeeld voor het maken van bewuste keuzes. “Denk goed na of het je waard is. Als ik in de snackbar sta, kies ik niet voor een vette snack maar voor een kipfilet. Daar geniet ik ook van.”

Hoe combineer je een gezonde leefstijl met een zwangerschap?

“Luisteren naar je lichaam en opmerken wat het nodig heeft. Blijf bewegen en gevarieerd eten.” Wendy is 16 weken zwanger en maakt een compleet andere zwangerschap mee. Ze weet nu hoe het is om zwanger te zijn én goed te zorgen voor jezelf. Bij Get Fit Girl wordt een herberekening van calorieën gemaakt omdat er natuurlijk ook goed gezorgd moet worden voor je kind. Wendy eet gezond en gevarieerd maar blijft genieten van haar zwangerschap en telt nu geen calorieën. “Brood bevat veel koolhydraten maar nu ik zwanger ben, eet ik dit de hele dag door. Dit is prima, want blijkbaar heeft mijn lichaam dit nodig.” Zwanger zijn volgens het boekje daar streeft ze naar, maar dit lukt niet. “8000 stappen maken gaat niet als je de eerste weken kotsmisselijk bent. Dit laat ik dan ook toe, want ook dit kan mijn lichaam nu simpelweg niet aan.”

Zo stond ze er niet altijd in. Afgelopen december hoorde Wendy dat ze zwanger was. Zonder moeite hield ze zich aan haar voedingsplan en beweging. Toen ze daarna geconfronteerd werd met een miskraam werd ze emotioneel en een logisch gevolg was een omkeer van haar gezonde leefstijl. Hoe krachtig dat ze is, motiveerde het opnieuw zwanger worden haar, om weer de gezonde leefstijl op te pakken. “De leefstijl die je hebt, heeft impact op het zwanger zijn.” Zo heb je een kleinere kans op zwangerschapsdiabetes en heb je invloed op een hoge bloeddruk.